KönyvTÁRlat

„Testesűlt álom vala földi képem” – Weöres Sándor-est

Az Országos Széchényi Könyvtár nagy sikerű irodalmi és kultúrtörténeti programsorozata második évfolyamának tizedik műsora alkalmából, 2013. június 20-án WEÖRES SÁNDOR-ESTTEL vette hivatalosan kezdetét a nemzeti könyvtár Weöres Sándor centenáriumi éve.

A könyvtár Dísztermében

  • 16 óra 30-kor BARTAL MÁRIA irodalomtörténész, az Eötvös Loránd Tudományegyetem oktatója tartott előadást a belső idő, a szubjektív időélmény kialakulásáról, „pillanat mely kilóg az időből” – a flow-élmény Weöres verseiben címmel.

 

 

 

 

 

  • 17 óra 15-től TÉREY JÁNOS és SCHEIN GÁBOR kortárs írók beszélgettek Weöres hatásáról, befolyásáról, életművének továbbéléséről, illetve utóéletéről.

 

 

 

 

 

  • Az est zárásaként 18 óra után a MOMENTÁN TÁRSULAT  RögvEst című produkcióját tekinthették meg az érdeklődők: Momentán + Irodalom: Rendhagyó felolvasó est Weöres Sándor műveiből. A társulat tíz fiatalból álló kreatív csapat, amelynek tagjai az interaktív improvizációs színházat meghonosították Magyarországon. Ezen az estén ötvözték tizenkét éve játszott irodalmi sorozatuk, a „Kex és Tea” és a RögvEst című interaktív, a nézők ötleteire építő szórakoztató előadásuk elemeit.